luni, 14 martie 2011

SCHIMBĂRI RADICALE LA NEOBUX !!!

UPDATE 3 ! (25.03.2011). http://www.neobux.com/forum/?/3/197925/Its-celebration-time/ 
NeoBux împlineşte 3 ani astăzi. Adminul a anunţat primele schimbări şi noutăţi promise. 
O traducere neoficială a acestui anunţ în limba română poate fi găsit aici http://www.neobux.com/forum/?/24/198027/NEWS-ZIUA-CELEBRARII/
***
UPDATE 2 ! (16.03.2011). http://www.neobux.com/forum/?/3/194899/Results-latest-poll-and-some-thoughts/ Discuţii şi comentarii asupra ultimului sondaj. Admin-ul promite că pînă pe data de 25 a lunii curente (data de naştere NeoBux) vor fi implementate surprizele de care s-a vorbit mai înainte. Admin-ul a lăsat să se înţeleagă că va creşte substanţial numărul de reclame fixe garantate. Putem doar să aşteptăm. Timpul va arăta. Toţi aşteaptă deznodămîntul.
            Cred că am început să înţeleg şi eu de ce aceste schimbări au fost necesare. NeoBux nu mai putea funcţiona după aceeaşi formulă după care a funcţionat pînă acum (cu toate că a reuşit să se menţină aproape 3 ani). Această schimbare a adus NeoBux cu un pas mai aproape de adevăratul domeniu PTC, în care reclamele sunt furnizate şi plătite de furnizorii de reclamă şi nu de site-ul care le afişează. Poate că o să vină ca o surpriză, aşa cum a fost şi pentru mine, dar majoritatea site-urilor de tip bux oferă spre vizionare propriile reclame şi mai puţin reclame plătite de furnizori de reclame reali. Astfel, site-ul va avea de cîştigat doar dacă persoana care vizionează reclama se va înregistra pe site-ul reclamat sau va cumpăra ceva etc.  
Şi atunci de unde să ia bani site-ul să plătească utilizatorul care vizionează acea reclamă, dacă pentru acea reclamă nu a plătit nimeni ca să fie vizionată? Dacă înlăturăm cadrul dintr-o asemenea "auto-reclamă" sau încercăm să ne înregistrăm pe acel site etc vom putea observa că la referrer va figura de exemplu, "http....neobux", "http.......onbux", "...lotbux etc" ceea ce înseamnă că acea reclamă este a site-ului, şi nu a unui furnizor de reclamă care ar  plăti pentru vizionarea ei.
            Astfel, NeoBux a scăzut valoarea acestor autoreclame ca să poată să scadă preţurile la reclamele reale pentru furnizorii de reclame, astfel încît să devină mai atractive pentru aceştia din urmă. Pe 25 martie, de ziua de naştere NeoBux, Adminul promite surprize foarte frumoase pentru membri. Să vedem ce va fi atunci...
***
UPDATE 1 !  (15.03.2011): Conform ultimelor modificări rata pentru propriul click la reclamele garantate (fixed advertisemnts) la standard va rămîne de 0.001 $ iar la Golden va fi de 0.01 $. De asemenea refererul va fi creditat pentru click-urile referalilor sai la reclamele de 0.01 $ - 0.02 $ (aşa cum era şi mai înainte)
        Pentru a participa la sondajul de opinie dacă eşti de acord sau nu cu noile schimbări  ne ducem aici: http://www.neobux.com/forum/?/3/194608/How-do-you-feel-today/
***
           Ieri, la data de 13 Martie 2011 au avut loc schimbări radicale la NeoBux: reclamele Standard garantate de 0.01 $ au fost înlocuite cu "reclame fixe" de 0.001 $ rămînînd în acelaşi număr - 4 pentru membrii Standard şi 9 pentru cei Golden. De asemenea rata pentru click-ul referalului drect s-a schimbat atît pentru membrii Standard cît şi pentru cei Golden, rata pentru click-ul referalului arendat rămînînd aceeaşi atît pentru membrii Standard, cît şi pentru cei Golden. Astfel -  pentru click-ul referalului membrul Standard va avea de acum 0.0005 $ pe click în loc de 0.005 cît era mai înainte, iar rata pentru click-ul referalului pentru membrii Golden va fi 0.005 $ în loc de 0.01 $ cît era mai înainte. Pentru Membrii Ultimate rata pentru click-ul referalului va fi 0.01 $. 
          Cu alte cuvinte valoarea reclamelor a scăzut de 10 ori. Deşi Admin-ul NeoBux a a dat asigurări că partea cea mai bună a schimbărilor se va face văzută în curînd, menţionînd că vor fi inclusiv mai multe reclame de vizionat şi că schimbările sunt spre bine, majoritatea membrilor s-au arătat extrem de şocaţi şi foarte nemultumiţi şi sceptici cu privire la aceste schimbări radicale.
           Adminul s-a arătat deschis să discute acest subiect participînd activ la discuţiile de pe forum.  Adminul a promis că pregăteşte în viitorul apropiat nişte suprize foarte plăcute pentru membri. Să vedem ce-o să fie. 
           Primul anunţ oficial  cu privire la aceste schimbări şi comentariile membrilor poate fi găsit aici  http://www.neobux.com/forum/?/3/192785/Important-advertisement-changes/
şi aici http://www.neobux.com/forum/?/3/193151/Discussion-on-latest-changes/391
           Discuţii despre aceste schimbări pe forumul NeoBux în română aici: http://www.neobux.com/forum/?/24/193202/NEWS-Discutii-despre-ultimele-schimbari/
          Descrierea completă, sistemul de bonusuri şi alte informaţii de pe acest blog vor fi ajustate în viitorul apropiat în concordanţă cu noile schimbări de la NeoBux.

Un comentariu: