joi, 30 decembrie 2010

CREARE ŞI UTILIZARE CONT PAYPAL

Ce Este PayPal?
             PayPal este stabilit încă din anul 1999 şi este la ziua de azi cel mai popular sistem de de plăţi electronice pe internet, care funcţionează ca un cont bancar, singura diferenţă fiind faptul totul se realizează electronic, de la calculator prin conexiune de internet, iar practic toate operaţiunile se efectuează de către utilizator.  PayPal Inc. (care este o companie afiliată La PayPal S.à r.l. & Cie, S.C.A) a fost cumpărată în octombrie 2002 de Ebay şi este localizată în California, SUA.
             PayPal este oficial accesibil în România, iar în Republica Moldova, aşa cum probabil ştiţi, nu este încă oficial disponibil (accentuez "oficial"). Cu toate acestea este posibil de creat cont PayPal deplin funcţional cu unele carduri din Republica Moldova. Pentru asta va trebui să cream cont PayPal cu ţara România, iar card vom putea ataşa din Republica Moldova. Lista cardurilor care par să meargă cu PayPal pot fi găsite pe acest forum, AICI. (ne uităm la postarea nr.0, adică prima, autorul subiectului a făcut un mic bilanţ al cardurilor din Rep. Moldova care sunt acceptate şi care nu sunt acceptate pentru PayPal, conform afirmaţiilor persoanelor de pe forum şi a altor surse). Eu personal am reuşit să verific cu succes contul meu PayPal cu card bancar Visa Electron în dolari SUA din Rep. Moldova. Pentru mai multe detalii referitor la bancă,etc mă contactaţi pe Email.
            În acest sens, dacă sunteţi din Rep. Moldova şi decideţi să vă faceţi  card Visa pentru AlertPay, făceţi-vă unul care va putea folosit şi pentru PayPal.
            Pe de cealaltă parte , în România sunt disponibile oficial atît AlertPay, cît şi PayPal, astfel, dacă eşti din România  vei putea folosi oficial ambele sisteme de plăţi.
Creare Cont  PayPal:
           Trebuie să ai minim 18 ani pentru a putea crea cont PayPal. Nu este necesar să avem card bancar acum pentru a putea crea cont PayPal. Cardul îl putem adăuga atunci cînd vrem.
Crearea unui cont PayPal este absolut gratuită. 
Apăsăm click dreapta pe banner-ul de mai jos şi alegem să deschidem în altă filă
Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.
PASUL 1: Apăsăm pe butonul "Sign Up"


PASUL 2: Alegem ţara, limba şi tipul contului


PASUL 3: Completăm formularul de înregistrare.



* Address Line 2" CONTINUARE ADRESA (in cazul in care nu incape pe prima linie)
* În cazul in care nu ştii codul poştal, accesează acest link pentru România si acest link pentru Republica Moldova.
*Adăugarea cardului nu este obligatorie acum.

PASUL 4: Ignorăm mesajul şi apăsăm pe "Go to My Account" deoarece adăugarea cardului bancar nu este obligatorie. Putem să adăugăm cardul cînd dorim.



PASUL 5: Am ajuns pe contul nostru PayPal, dar trebuie să mai confirmăm adresa de Email.


PASUL 6: Confirmăm adresa de Email - Ne ducem la Email-ul nostru şi găsim scrisoarea de la PayPal. Apăsăm pe butonul "Confirm my email address"


PASUL 7: Punem parola şi apăsăm pe "Login"



PASUL 8: (OPŢIONAL) Alegem întrebările şi scrim răspunsurile de securitate; alegem naţionalitatea şi apăsăm pe butonul "Submit"


PASUL 9: Contul PayPal este activat. Apăsăm "Go to My Account" pentru a merge pe contul nostru




Verificare Cont PayPal 
           Ce înseamnă verificarea contului PayPal? 
Verificarea contului se face prin adăugarea şi verificarea unui card VISA. 
Verificarea contului PayPal  este necesară pentru a putea retrage bani de pe contul PayPal.
Conturile neverificate doar pot trimite şi primi bani, dar nu pot să scoată bani.


1. Ne logăm pe contul nostru PayPal şi apăsăm pe "Get verified"



2. Introducem datele cardului şi apăsăm pe butonul "Continue". 




            După ce am adăugat datele cardului, PayPal ne va va taxa cardul cu 1.50 EURO şi 1 $ pentru adăugarea cardului (sume ce ne  vor fi returnate după verificare).  Tranzacţia va fi insoţită de un cod din 4 cifre ce va apărea în detaliile plăţii (în extrasul de cont). 
            Extrasul de cont îl luăm de la banca noastră fie direct online (dacă avem acces de pe internet la extrasul nostru de cont, fie putem telefona banca, secţiunea carduri şi solicităm această informaţia respectivă). Codul de 4 cifre din extrasul de cont este insoţit de "PayPal" sau "PP" (Exemplu: 1234PayPal sau PP1234). Acest cod trebuie introdus în contul PayPal pentru ca verificarea sa fie completă. 
            Pentru ca procesul de verificare să aibă loc cu succes este nevoie să avem pe cardul nostru 3 Euro (1.5 Euro + 1 $).
Retragere bani de pe PayPal
*Ca să poţi retrage bani de pe cont PayPal pe card,  contul trebuie să fie verificat. 
*Suma minimă pentru retragere pe card este de 10 $ sau 10 Euro. Detalii aici (trebuie să fii logat pe contul PayPal ca să poţi vizualiza)
*Comisionul pentru scoatere a banilor pe card este de 2 Euro sau 2.5 $ indiferent de sumă.
*Trebuie de luat în consideraţie că banca ta locală la care ai cardul de asemenea poate să perceapă careva comisioane pentru transfer. Atrageţi atenţia la aceste 2 tipuri de comisioane în lista tarifelor băncii:
1) Alimentarea contului de card / înregistrarea în contul de card a sumelor primite prin virament în valută străină sau lei (la banca la care am de exemplu este de 0.8 % din suma transferată);
2) Comisionul pentru creditarea cardului prin intermediul voucher-ului de credit (la banca mea este de 2 Euro). 
-Este de menţionat că denumirile acestor tarife pot să varieze de la bancă la bancă; de asemenea ele pot să fie puse împreună. Studiaţi atent tarifele băncii înainte de a face card.

1. Ne logăm pe contul nostru PayPal, ne ducem la "My Account" şi apăsăm pe "Withdraw".


2. Alegem opţiunea "Withdraw funds to your card"

3. Introducem suma pe care dorim s-o retragem de pe contul nostru PayPal pe card; alegem cardul pe care vrem să scoatem banii (în cazul în care avem mai multe carduri ataşate la PayPal) şi apăsăm pe "Continue"

4. Pe pagina imediat următoare va trebui să dăm click pe "Confirm", şi in 2-3 zile lucrătoare vom primi banii pe card.

* Informaţii utile cu privire la tot ce ţine de PayPal putem afla pe Forumul NeoBux în Română http://www.neobux.com/forum/?/24/132534/PAYPAL/

Un comentariu:

  1. buna...eu daca primesc bani in euro sau dolari...si cardu meu e in lei...imi schimba paypal in lei?

    RăspundețiȘtergere