duminică, 12 decembrie 2010

CUM FACEM CLICK-URI CAND NU SUNTEM ACASĂ

           Cum să facem click-uri dacă nu suntem acasă? Dacă am citit regulile de pe site-urile PTC  probabil că ne-am dat seama că în primul rînd nu este voie să faci click-uri de pe alt calculator sau IP de pe care cineva mai face click-uri pe acelaşi site. De exemplu, pe NeoBux sunt reguli destul de clare şi stricte referitor la vizionarea reclamelor. Pe NeoBux este voie să vizionezi reclamele de pe 3 calculatoare distincte în orice perioadă de 10 zile (asta desigur cu precondiţia ca de pe acele calculatoare să nu mai fie altcineva înregistrat şi să vizioneze  reclame) etc. În această ordine de idei, vizionarea reclamelor cînd nu eşti acasă devine o dilemă, mai ales dacă ai mulţi referali. Soluţia la această dilemă este următoarea: Programăm calculatorul nostru să se aprindă singur la o anumită oră, apoi intrăm cu ajutorul TeamViewer (sau altă progrmă analogică) de pe alt calculator şi facem clickurile de parcă am fi la calculatorul nostru. Prin aceasta nu încălcăm nici o regulă a site-ului.
Deci, vom avea nevoie de un alt calculator cu acces la internet pentru ca să putem face acest lucru.
Cum programăm calculatorul nostru să se aprindă singur ?
Pentru a programa calculatorul nostru să se aprindă singur ne ducem in BIOS-ul calculatorului. (apăsăm pe "Delete"  înainte ca Windows-ul să se încarce), apoi ne ducem la "Power Management". Acolo găsim RTC Alarm. Alegem ora şi data cînd dorim să se aprindă calculatorul automat apoi apăsăm F10 pentru a salva setările. La unele BIOS-uri cum este şi al meu (de la AMI) alarma lucrează doar dacă la dată pun "Everyday" ceea ce înseamnă că calculatorul se va aprinde în fiecare zi la aceeaşi oră.
Cum intrăm pe calculatorul nostru folosind alt calculator?
Pentru aceasta folosim programa gratuită  TeamViewer, o instalăm pe calculatorul nostru şi configurăm setările astfel încăt aceasta să pornească o dată cu Windows-ul. De asemenea va trebui să setăm o parolă de acces unică cu ajutorul căreia vom intra pe calculator. Ca regulă, parola se modifică de fiecare dată cînd TeamViewer este repornit, de aceea este necesar să setăm o parolă unică constantă pe care să o ştim doar noi.
Astfel, dacă de exemplu ştim că mîine nu vom fi acasă, de exemplu vom fi la un prieten, programăm calculatorul să se aprindă mîine la ora 20.00 de exemplu, iar noi la 20.05 intrăm pe TeamViewer de pe calculatorul prietenului nostru, scrim ID-ul nostru,  ne conectăm, scrim parola şi gata sutem ca şi acasă la calculatorul nostru. După ce am finisat de vizionat reclame deconectăm calculatorul şi gata.
Sfaturi adăugătoare
Uneori este posibil să se deconecteze temporar electricitatea la noi acasă din diferite cauze ceea ce va face ca alarma din BIOS să nu funcţioneze. Soluţia la această problemă este următoarea: Iarăşi intrăm in BIOS-ul calculatorului nostru şi găsim opţiunea "Restore on AC Power Loss" (denumirea poate să varieze în dependenţă de producător şi versiuea BIOS) şi setăm opţiunea "On". După asta apăsăm "F10" pentru a salva setările. Cînd am setatat această opţiune calculatorul nostru se va porni după fiecare deconectare de la energie electrică. Puteţi să încercaţi să stingeţi calculatorul şi să-l scoateţi din priză, iar cînd îl veţi pune în priză la loc calculatorul se va porni singur. Desigur că nu vrem ca de fiecare dată cînd se stinge lumina şi se se aprinde la loc,  calculatorul nostru să se pornească şi să stea aprins: De aceea, în acest scop folosim o programă care să stingă calculatorul după  un anumit timp la fiecare pornire, de exemplu după 30 min de la pornire. Eu folosesc Airytec Switch Off care este foarte comodă şi plus la asta este şi gratuită. Dacă după o deconectare de la electricitate, calculatorul este aprins şi apoi stins din nou, alarma va funcţiona la ora stabilită!!!
Astfel, dacă de exemplu noi am pus prin BIOS calculatorul să se aprindă azi la ora 20.00, dar înainte de asta la ora 18.00 s-a deconectat electricitatea , iar la 18.30 electricitatea a revenit, calculatorul imediat se va porni, iar peste 30 min.(cu ajutorul Airytec Switch Off), adică la 19.00 se va stinge singur, iar la ora stabilită, adică la 20.00 se va porni fără probleme.
Totodată Airytec este bun şi în cazul în care din diferite motive nu putem să intrăm pe calculatorul nostru  să-l stingem (probleme cu conexiunea la reţea sau nu am putut intra la ora stabilită etc)  el se va stinge singur.
Aşadar, avem aici toate mijloacele de a face click-uri chiar dacă  nu suntem acasă avînd totodată siguranţa deplină că calculatorul nostru nu va rămîne aprins. Ce mai... doar dorinţă să fie :)
CLICK ...CLICK...CLICK....:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu